h

SP roept op tot protest tegen verhoging eigen risico

13 juni 2012

SP roept op tot protest tegen verhoging eigen risico

  • Kamerlid Renske Leijten roept iedereen op die zich wil verzetten tegen de verhoging van het eigen risico naar 350 euro om zich te melden. Op een speciale actiesite verzamelt ze reacties op het verhogen van het eigen risico. Ook wil Leijten weten wat de persoonlijke gevolgen zijn voor mensen. Leijten: ‘De verhoging van het eigen risico is één van de beruchte maatregelen van het Kunduz-akkoord. Het voorstel wordt nu in twee weken door de Tweede Kamer gedrukt en dat verdient protest’.

    Leijten vindt dat de behandeling van de wet moet worden uitgesteld tot na de verkiezingen. Leijten: ‘Het een na het andere voorstel van de Kunduz-partijen sneuvelt. De kilometervergoeding en aanscherping van de hypotheekrente worden behandeld na de verkiezingen. Dat kan ook met het eigen risico. Er is geen enkele noodzaak om de verhoging nu te behandelen’.

    Volgende week bij de behandeling van de wet. Leijten: ‘We gaan proberen om zoveel mogelijk de gevolgen van de verhoging in het parlement een stem te geven. Daarom roep ik iedereen ook op om aan onze oproep gehoor te geven’. Naast Leijten zullen ook haar collega’s Irrgang, Smits, Kooiman, Van Raak, Karabulut en Van Gerven het woord voeren.

  • U bent hier