h

SP Appingedam strijd samen met andere betrokken SP afdelingen tegen sluiting Delfzicht en St. Lucas.

13 december 2012

SP Appingedam strijd samen met andere betrokken SP afdelingen tegen sluiting Delfzicht en St. Lucas.

  • Door het gezamenlijk beleid van de zorgverzekeraars en VVD-minister Schippers verdwijnen steeds meer ziekenhuizen. Wij maken ons ernstige zorgen over toekomst van goede ziekenhuiszorg in onze regio. Aan de bevolking – die toch gezamenlijk het geld voor onze zorg opbrengt – de lokale politiek en het personeel van de ziekenhuizen is niets gevraagd.

    De toekomst van goede zorg ligt in handen van de zorgverzekeraars. Zij bepalen of wij straks nog een ziekenhuis hebben, zij bepalen of inwoners van Noord-Groningen straks naar de stad of naar Zuidbroek of Scheemda moeten voor hun zorg. Wij vinden natuurlijk de kwaliteit van goede zorg erg belangrijk, maar in dit geval kan kwaliteit niet zonder kwantiteit! Door streekziekenhuizen te laten verdwijnen, zadel je de regio op met langere reistijden, langere wachttijden in de ziekenhuizen in de stad etc. Woensdag 12 december is er in de Provinciale Staten weer gesproken over onder andere de locatie voor het nieuwe streekziekenhuis van het OZG. Statenlid Lian Veenstra heeft namens de SP een krachtig betoog gehouden voor behoud van goede ziekenhuiszorg binnen bereik voor alle patiënten. Voorafgaand hebben verschillende SP-afdelingen uit de regio hun protest laten klinken bij het provinciehuis.

    Strijd voor behoud ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

  • U bent hier