h

14 februari actiebijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Kabzeël

8 februari 2017

14 februari actiebijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Kabzeël

Foto: Nationaal ZorgFonds
Dinsdag 14 februari organiseert de SP-afdeling Appingrdam een actie- en informatiebijeenkomst 'Op naar een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico’, om 19:30 in Centrum Kabzeël. Tijdens de avond licht de partij het plan voor een Nationaal ZorgFonds, waarmee de SP samen met een brede coalitie aan partijen en maatschappelijke organisaties het eigen risico en de commerciële zorgverzekeraars willen afschaffen. Het ZorgFonds wordt inmiddels door meer dan 250.000 mensen ondersteund.

 

Spreker Jimmy Dijk:

“Ieder jaar maken zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dat geld gaat dus niet naar goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de 4 grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen aan het jaarlijkse overstapcircus. En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro. Dat kan en dat moet anders!”

De avond in Appingedam wordt georganiseerd in aanloop naar het Nationaal ZorgDebat op zaterdag 18 februari, waar politici tijdens een grote bijeenkomst het debat aangaan over de zorg. Vanuit de stad Groningen rijden bussen. Opgeven kan via https://nationaalzorgfonds.nl/busvervoer.

 

U bent hier