h

Kom maar op!

7 februari 2019

Kom maar op!

Foto: SP

Met een kinderachtig standpuntverbod in Provinciale Staten en een lafhartige leugenparade in de Tweede Kamer zijn de 'Haagse' coalitiepartijen begonnen aan hun verkiezingscampagne. Hun tegenstander: de SP.

Want die maffe socialisten houden zich maar niet aan de spelregels van politieke harmonie. Want hierover zijn die beroepsbabbelaars het eens: je mag de bevolking best naaien, als je het maar met zijn allen doet. Dat is het recept voor het politieke peutergedrag van CDA’ers, D66’ers, VVD'ers en Groenlinksers in Groningen en Den Haag. Eenheid in waardeloos beleid is niet de oplossing maar juist het probleem.

Zolang die praatjesmakers zich in Groningen gedragen als verlengsnoer van Haagse ellende moeten SP’ers zich niet aanpassen maar aanpakken. Niet aan de kant gaan maar aan de kant van mensen blijven staan. Daar maak je geen parlementaire vrienden mee. Dat hoeft ook niet. Want wij zijn niet actief geworden voor de bitterballen en de borrels. Voor de carrière en de centen. Wij zijn er omdat politiek te belangrijk is om aan politici over te laten. Omdat politieke keuzes de levens van gezinnen en gemeenschappen kunnen maken of breken. Omdat politiek dus persoonlijk is.

Gelukkig bewijzen mijn strijdmakkers Sandra en Eelco dat een bondgenootschap met Groningers automatisch een rivaliteit met Shell, de VVD en hun vriendjes vereist. En niet andersom. Zoals de rest dat doet. Als andere partijen niet tegen een strijdbare SP in het provinciebestuur en de Tweede Kamer kunnen dan zien we elkaar bij de stembus.

(Met dank aan Pim Siegers, activist bij de Socialistische Partij, voor de inspiratie en de strijdlust.)

Reactie toevoegen

U bent hier