h

SP-campagne: honderd dorpen, tien huiskamers en drie grote rallies

19 februari 2019

SP-campagne: honderd dorpen, tien huiskamers en drie grote rallies

Foto: SP

Met een provinciale massacampagne wil de grootste partij van Groningen zoveel mogelijk mensen bereiken. De SP kiest daarbij voor duizenden gesprekken aan de deur, in huiskamers en op drie grote bijeenkomsten door de hele provincie. Daarmee betrekt de partij veel mensen bij een aanvallend plan voor de toekomst van Groningen.

SP-lijsttrekker Eelco Eikenaar: ‘Dit is een tijd van oogsten. Iedere partij die nu nog politieke beloftes moet zaaien is echt te laat. Het gaat er bij de verkiezingen van 20 maart niet om wat partijen beloven voor de komende tijd maar vooral ook wat ze deden in de afgelopen jaren. Ik ben er trots op dat ik daarbij met een consequent strijdbaar en rechtvaardig verhaal op pad mag.’

Eikenaar: ‘Wij gaan deze campagne door met wat we buiten verkiezingstijd ook doen: mensen organiseren voor een toekomst zonder machtsmisbruikers en politieke praatjesmakers. Met huurders in Oost-Groningen tegen de schimmel in hun huis, met Stadjers tegen de invloed van de Shell op onze democratie en met mensen in het bevingsgebied tegen de schandalige misbruik van onze provincie. We gooien er nu een schepje bovenop voor ons Groningen.’

SP’ers zijn de komende campagnemaand actief in honderd dorpen door heel Groningen. In huiskamers van (kandidaat-) Statenleden en sympathisanten komen gemeenschappen bij elkaar om over de toekomst van Groningen te spreken. Op drie grote manifestaties in Delfzijl, Hoogezand en Musselkanaal spreekt Eikenaar een politieke rede uit gesteund door lokale prominenten, muzikanten en activisten. Onder andere Tweede Kamerlid en lijstduwer Sandra Beckerman is volop aanwezig bij de campagnebijeenkomsten.

Reactie toevoegen

U bent hier