h

SP DAL heeft nieuw bestuur en gaat door als SP Eemsdelta.

25 mei 2019

SP DAL heeft nieuw bestuur en gaat door als SP Eemsdelta.

Foto: SP

Schelto Wolf (Penningmeester)  Fred Kamminga (Voorzitter)  Reindert Bakker
Sanne Klootsema, Janny Ebels: Ina Blink
(Organisatiesecretaris)

De SP heeft vooruitlopend op de herindeling van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum de SP-afdeling Eemsdelta opgericht. Vrijdagavond kwamen de leden uit de drie gemeenten bij elkaar om een nieuw afdelingsbestuur te kiezen. De afdeling gaat zich richten op het organiseren van bewoners rondom de aardbevingsproblematiek, huurdersstrijd, inkomen, werkgelegenheid en gevolgen van de chemische industrie in het gebied. Het afdelingsbestuur gaat de komende tijd de SP uitbouwen om op volle sterkte aan de herindelingsverkiezingen in 2021 deel te nemen.

Kersvers gekozen SP-afdelingsvoorzitter Fred Kamminga: “De potentie van de SP in het gebied is enorm. In Appingedam deden we al mee aan de verkiezingen. In Delfzijl en Loppersum hebben wij genoeg leden actief, maar bewoners moeten merken dat de SP ertoe doet en juist daar gaan wij komende jaren keihard aan werken.” De afgelopen jaren heeft de SP in Delfzijl en Loppersum vele gesprekken gevoerd met bewoners.

Vooral rondom aardbevingsschade en schimmelhuurwoningen heeft de partij contacten opgebouwd om acties te voeren en zo verbeteringen af te dwingen.

“De aardbevingen en het uitblijven van oplossingen hebben veel Groningers boos gemaakt of murw geslagen. Zij zijn begrijpelijk erg cynisch over politiek geworden, maar niets doen is voor ons geen optie. Daarom blijven wij ons best doen om de bewoners te organiseren.” aldus Kamminga.

 

Reactie toevoegen

U bent hier