h

Deelname SP Eemsdelta aan gemeenteraadsverkiezingen 2020

25 april 2020

Deelname SP Eemsdelta aan gemeenteraadsverkiezingen 2020

Het bestuur SP Eemsdelta heeft na een weloverwogen en uitgebreid traject besloten om voor de verkiezingen in november zich niet aan te melden.

De voorwaarden om mee te doen zijn in goed overleg met de kandidatencommissie en landelijke bestuur niet gehaald. De kandidatencommissie bestond uit 3 leden van het afdelingsbestuur en twee regiovertegenwoordigers voor de SP Groningen en Friesland. De afdeling Eemsdelta is net begonnen aan de herindeling als afdeling. Dit gaat met het “jonge” bestuur ontzettend goed.

Toch is de realiteit dat het lastig blijkt mensen te vinden die zich willen inzetten, waardoor het werk bij een kleine groep mensen komt te liggen. Dit vertaalt zich ook naar het aantal geringe aanmeldingen voor een eventuele raadsfractie. De SP Eemsdelta(Appingedam, Loppersum, Delfzijl) heeft in totaal ca.150 leden. Helaas heeft de commissie met elkaar geconcludeerd dat de wil, loyaliteit, inzet en enthousiasme er is, maar dat op dit moment de basis te smal is om doorgang deelname gemeenteraadsverkiezingen 2020 te adviseren.

Het SP Eemsdelta bestuur heeft dit advies overgenomen en middels een brief kenbaar gemaakt aan haar leden.

Fractievoorzitter Harry Rozema SP Eemsdelta;

“Er is onvoldoende kader om op een verantwoorde manier een bovenkant van een kandidatenlijst samen te stellen én ook nog eens een loyale lijstopvolging te organiseren. Of we de discussie links – of rechtsom voeren, we komen niet tot een lijst die veilige, betrouwbare, toekomstbestendige die verkiezingsdeelname mogelijk maakt. Wat we wel zien in de gesprekken is dat er behoorlijk wat capaciteit (en kwaliteit) beschikbaar is om het afdelingsbestuur (en/of kerngroep) mee uit te breiden. Daarmee kan de slagkracht van de afdeling vele malen vergroot worden”.

De komende periode zet de afdeling in op scholing en afdelingsactiviteiten waarbij volop gebruik wordt gemaakt van de nu hervonden mensen. Dat te doen met een grote mate van zichtbaarheid én plezier en daarmee mogelijk nog meer mensen aan de afdeling te kunnen binden.

Reactie toevoegen

U bent hier