h

Geugie Hoogeveen is de nieuwe voorzitter van de SP in de gemeente Eemsdelta

22 februari 2021

Geugie Hoogeveen is de nieuwe voorzitter van de SP in de gemeente Eemsdelta

De SP-afdeling Eemsdelta heeft op tien februari jl. een nieuw bestuur gekozen. Op een digitale ledenvergadering kozen de leden voor Geugie Hoogeveen als voorzitter en Hans Hoekman als secretaris. Deze twee vormen met nog vier andere actieve vrijwilligers het nieuwe bestuur van de Socialistische Partij in de Eemsdelta.

Er moet in de komende tijd veel in de steigers gezet worden. Naast de landelijke campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen wordt er onder de leus 'Strijd voor Groningen' momenteel actie gevoerd. Dit initiatief van SP-Kamerlid Sandra Beckerman gaat de strijd aan met de exploitatie en verwaarlozing van het aardbevingsgebied in de regio.

De inzet van de SP is volgens voorzitter Geugie Hoogeveen hard nodig in de gemeente Eemsdelta. “We hebben het verkooppraatje voor de gemeentelijke herindeling allemaal gehoord: nabijheid, participatie en kleinschaligheid. De realiteit is echter heel anders. We zien een zich steeds verder terugtrekkende overheid, een verdeel-en-heers-beleid bij de aardbevingsschade en een toenemende grootschaligheid en afstand in onderwijs, zorg en welzijn. De SP wil hierin een verandering zien.”

Reactie toevoegen

U bent hier