h

Stoepkrijtfakkels overal in het aardbevingsgebied

22 februari 2021

Stoepkrijtfakkels overal in het aardbevingsgebied

Foto: Sandra Beckerman / Favcebook Sandra Beckerman
Wij zijn nieuwe acties tegen de gevolgen van de gaswinning in Groningen gestart. Vanaf 30 januari waren we in dorpen in het aardbevingsgebied om fakkels te verspreiden. Deze ramp moet stoppen. Samen eisen we de aandacht van den Haag op. Al jaren worden mooie beloftes gedaan maar nog steeds wachten tienduizenden Groningers in een kapot huis.

 

Eén van die wachtenden is
Jan Honderd uit Westerwijtwerd die een spandoek met de fakkel aan zijn huis hing. Jan: “We hebben hier stapels rapporten maar geen oplossingen. We zijn het wachten zo zat.” Precies hierom is deze actie gestart. Het is een ongekend onrecht hoe Den Haag met ons omgaat. Mooie woorden en beloftes bleken jarenlang loos. Vele duizenden zijn ziek door de manier waarop de overheid met ons omgaat. Maar vanuit den Haag wordt het stiller en stiller.
Wij willen dat er een crisisaanpak komt voor de ramp in Groningen. Over twee weken staat er een kamerdebat over Groningen gepland. Dan presenteer ik een zwartboek met ca 200 verhalen van gedupeerden.

Reactie toevoegen

U bent hier