h

Fakkelprotest 9 april 2021

12 april 2021

Fakkelprotest 9 april 2021

WAT EEN PRACHTIG FAKKELPROTEST VOOR GRONINGEN VRIJDAGMIDDAG!
Maak Groningen topprioriteit nieuw kabinet
Deze week bleek dat er te weinig geld is voor de versterking van huizen. Terwijl de staat ruim 400 miljard heeft verdiend aan de gaswinning en Shell en Exxon al ruim gecompenseerd zijn blijven gedupeerden in diepe ellende zitten. Dit onrecht moet eindelijk stoppen.
Vandaag gaven we het signaal af dat Groningen topprioriteit moet zijn voor het nieuwe kabinet. We horen lokale bestuurders nu praten over de beloftes die ze gaan breken aan gedupeerden. Waanzin. Juist nu moeten bestuurders eensgezind een vuist maken naar den Haag en opeisen dat er voldoende geld komt voor alle gedupeerden.
Tijdens het protest spraken 3 gedupeerden: Hans Sulmann Sandra van der Laan en Monique Klok. Zo goed en zo raak! (Dank!)
Monique zei: “Ons leven heeft nu al 8 jaar stil gestaan. Voor ons is het de vraag of wij ooit terugkrijgen wat wij hadden en dat wij weer verder kunnen met ons leven.”
Sandra: “Wij zijn ten einde raad. Het enige wat wij willen is gewoon ons eigen huis terug. Is dat echt teveel gevraagd?”
Hans stelde: “De impact op persoonlijke levens is enorm. Met het aanbieden van deze bundel verhalen doen we een dringend beroep op de Commissaris de gaswinningsproblematiek, in politiek den Haag hoog op de agenda te houden en op te komen voor Groningen.”
Aanstaande woensdag zal de Tweede Kamer op initiatief van de SP opnieuw debatteren over de ramp aangericht in Groningen. Daarom is nu volgens Beckerman het moment voor Groningen om van zich te laten horen. Een crisisaanpak is nodig. Eén loket voor gedupeerden, een einde aan de weerzinwekkende bureaucratie en het wantrouwen van gedupeerden.
Tekst: Sandra Beckerman

Reactie toevoegen

U bent hier