h

Buitenparlementaire Enquête Groningen

11 april 2022

Buitenparlementaire Enquête Groningen

Foto: SP / sandra Beckerman

DOE MEE! Buitenparlementaire Enquête Groningen

Tienduizenden gedupeerden wachten. Eindeloos wachten in een kapot en onveilig huis op een steeds maar weer falende overheid. Ondanks alle beloftes gaat de Haagse vernielzucht en minachting door.

Wat dat met mensen doet werd gisteravond pijnlijk duidelijk in Loppersum. Velen van de 60 aanwezige gedupeerden deden hun aangrijpende verhaal.

Zoals Iris van 22 die meer dan 10 jaar lang in een onveilig huis woonde. Ze schoot vol toen ze wilde vertellen over hoe het voelt om je thuis kwijt te raken. Ze wil een plek waar jongeren met elkaar kunnen spreken over wat het “echt van binnen met je doet”.

Deze ellende is vaak heel eenzaam. Maar gisteren werden de pijn en de tranen van de één ook de pijn en tranen van de ander. Dwars over alle scheuren heen was er de herkenning. “Weet je zeker dat je niet uit Appingedam komt?” Werd aan Sandra uit Overschild gevraagd.

In de kern komen al onze verhalen op precies hetzelfde neer. Buiten onze schuld zijn onze huizen en te vaak ook onze dagen en onze dromen kapot. Er is Groningen iets groots afgenomen. Buiten onze schuld was geld en macht belangrijker voor Den Haag dan het welzijn van Groningen.

Als alle verhalen van gisterenavond hebben me nog standvastiger gemaakt om alles te doen wat binnen mijn macht ligt om de schuldigen aan te pakken en te strijden voor ons prachtige Groningen.

De komende tijd willen we zoveel mogelijk verhalen, ideeën, dromen, idealen en eisen gaan verzamelen. Want er komt alleen een oplossing als er ook geluisterd wordt naar de ervaringen, oplossingen en eisen van de gedupeerden zelf.

Doe je mee? Aanmelden: enquêtegroningen.nl

Reactie toevoegen

U bent hier