h

SP helpt bewoners Derk Boeremastraat Appingedam met actieplan duurzame veilige huizen

30 juni 2022

SP helpt bewoners Derk Boeremastraat Appingedam met actieplan duurzame veilige huizen

Foto: Fenna Feenstra

De bewoners van de Derk Boeremastraat in Appingedam komen in actie.

Zij willen een einde aan de verdeeldheid en komen gezamenlijk op voor sloop nieuwbouw. Een groep bewoners riep de hulp in van de SP. Samen met de SP organiseerden zij een bewoners avond waar de bewoners gezamenlijk een manifest en een actieplan bedachten. Andere wijken in onze gemeente krijgen veilige duurzame huizen. De bewoners kampen al jaren met wateroverlast en hun oude huizen zijn niet duurzaam. Toch is de gemeente van plan om te versterken in plaats van sloop nieuwbouw. Tegelijkertijd wordt het waterprobleem nietopgelost. Dat is niet toekomstbestendig, waar huizen en meer tegen wateroverlast moeten kunnen en moeten verduurzamen. De bewoners vinden dat kapitaalvernietiging. Het oplappen van oude huizen is geen investering in toekomstbestendige veilige huizen. Zij willen huizen die veilig en duurzaamzijn. De komende maanden zullen zij samen met de SP via diverse acties proberen de gemeente en de NCG te overtuigen.

Reactie toevoegen

U bent hier