h

De bewoners van de wijk Westerdraai in Appingedam zijn boos over oneerlijke versterking.

3 augustus 2022

De bewoners van de wijk Westerdraai in Appingedam zijn boos over oneerlijke versterking.

Foto: Brenda Stijkel

De bewoners van de wijk Westerdraai in Appingedam zijn boos over oneerlijke versterking.

Waar andere wijken nieuw duurzame huizen hebben gekregen lijktnu het budget ontoereikend voor sloop nieuwbouw en worden de vaak oude scheve vochtige huizen versterkt. Met hulp van de SP Eemsdelta zijn ze een actie traject gestart.Brenda Stijkel namens Strijders voor Sloop: “Andere wijken in onze gemeente krijgen veilige duurzame huizen. De verdeeldheid moet stoppen. Onze oude huizen zijn niet duurzaam en sommige hebben vochtproblemen en staan scheef.Toch zijn de gemeente en het NCG van plan om te versterken in plaats vansloop nieuwbouw. Dat is naast dat het oneerlijk is ten opzichte van anderewijken die wel nieuwe huizen hebben gekregen ook geldverspilling. De huizen blijven scheef, vochtig en tochtig en dus niet toekomstbestendig”De SP is het eens met de bewoners dat dit kapitaalvernietiging is en vraagthet provincie college om de gemeente te helpen bij het vinden van voldoendebudget. Agnes Bakker, fractievoorzitter SP “Shell, onderdeel van de NAM,heeft dit kwartaal weer 18 miljard winst heeft gemaakt. Per jaar sponsort onsrijk ook nog eens de fossiele energie met miljarden euro’s. We mogensimpelweg niet accepteren dat er niet genoeg geld is om deze wijk echtperspectief te bieden na jarenlange aardbevingsellende”.Zie ookhttps://dvhn.nl/groningen/eemsdelta/Bewoners-wijk-Westerdraai-in-Appingedam-boos-over-oneerlijke-versterking.-Strijders-voor-Sloop-houden-een-actiedag-27846043.html

Reactie toevoegen

U bent hier