h

VEEL MENSEN KOMEN IN DE PROBLEMEN. DE KOSTEN IN LEVENSONDERHOUD MOETEN OMLAAG.

6 augustus 2022

VEEL MENSEN KOMEN IN DE PROBLEMEN. DE KOSTEN IN LEVENSONDERHOUD MOETEN OMLAAG.

De SP wil dat de stijgende kosten in levensonderhoud stoppen en de prijzen van boodschappen, brandstof en energie verlaagd worden.

Volgens de partij komen steeds meer mensen in de problemen omdat zij de rekeningen niet meer kunnen betalen.Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en desuperrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom komt de SP met een noodplan om de kosten voor levensonderhoud omlaag te brengen.Het noodplan van de SP in het kort:- De BTW op boodschappen moet omlaag om de supermarkt weer betaalbaarder te maken;- De energierekening moet nu direct omlaag door tijdelijk de belasting op gas(in de eerste schijf voor huishoudens) naar nul te brengen;- De accijns op diesel en benzine moeten omlaag;- De huur moet bevroren worden en het eigen risico in de zorg moet afgeschaft worden.De SP wil dit betalen door een hogere winstbelasting voor grote bedrijven enoliebedrijven. Zie ook sp.nl/kostenomlaagDoor het hele land verzameld de SP deze zomer steun voor dit plan. Zaterdag 6 augustus sprak de SP in Delfzijl mensen bij de Wending. Daarnaast organiseert de partij op 17 september een Prinsjesdagprotest in Den Haag. Vanuit de provincie worden bussen geregeld.Fenna Feenstra, SP Eemdelta: “We merken erg veel steun voor het noodplan van de SP. Mensen geven aan dat er nu iets moet gebeuren en dat de politiek nu moet ingrijpen. De energierekening is vaak verdubbeld en de boodschappen worden ook steeds duurder. De scheefgroei tussen arm en rijk en werkende mensen en vermogende mensen moet gestopt worden. Maar om dit plan te laten slagen hebben we wel nog meer steun nodig”Wilt u ook uw steun geven aan dit plan of mee naar Den Haag? Ga dan naarsp.nl/kostenomlaag. U kunt ook mailen naar eemsdelta@sp.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier