h

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR HET VOLKSPETITIE TEAM

16 december 2022

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR HET VOLKSPETITIE TEAM

Foto: SP

Het privatiseren van energiebedrijven was een fout en we moeten onze energie weer nationaliseren. Uit onderzoek blijkt dat 80% van Nederland dit met ons eens is, maar vrijwel niemand heeft er vertrouwen in dat het kabinet dit gaat doen. Daarom zijn we een volkspetitie gestart voor het nationaliseren van onze energie.

Met zoveel mogelijk vrijwilligers gaan we door het hele land op pad om handtekeningen op te halen. Inmiddels hebben we al meer dan 80.000 handtekeningen. De actie loopt door tot 11 februari. Tot die tijd hebben we nog hulp nodig. In Eemsdelta hebben we de volgende vacatures:

Huis aan huizers – de motor van de campagne, je voert gesprekken met mensen aan de deur en laat mensen tekenen voor de volkspetitie

Mediacoördinator – je maakt de campagne zichtbaar, je zorgt voor berichten op (social) media en je zorgt voor volkspetitie update content op de afdelingswebsite

Flyerraar – je zorgt ervoor dat mensen weten dat we langskomen door het rondbrengen van flyers en of het plakken van posters

Beller – je helpt onze planner bij het organiseren van acties.

Vrijwilligers krijgen ondersteuning met trainingen, kostenvergoeding en actiemateriaal. Regelmatig is er in de afdeling een kerngroep bijeenkomst waar ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ook is er een actie app groep waar je je bij aan kunt sluiten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de energierekening omlaaggaat en we weer zeggenschap hebben over onze eigen energie. Heb je de komende twee maanden een 1 à 2 uur per week de tijd om mee te helpen? Zit er een vacature bij die je zou willen vervullen of waar je je in wilt ontwikkelen? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar eemsdelta@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier