h

SP start Meldlijn hoge energierekening

4 januari 2023

SP start Meldlijn hoge energierekening

Foto: SP

De SP is op maandag 2 januari de landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart.

Met deze Meldlijn verzamelt de SP meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast wil de partij weten ofhet ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Mensen kunnentelefonisch hun verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 of door eenmelding te doen op sp.nl/meldlijn. De meldingen zal de SP gebruiken omproblemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden.

Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met mensen voor oplossingen inzetten.

Fenna Feenstra (SP-Eemsdelta): “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aancommerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.” Met de Meldlijn hoge energierekening wil de SP og beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00  uur gratis te bellen op  0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn.

Reactie toevoegen

U bent hier