h

SP TRAPT CAMPAGNE AF OP STRAAT, MET BUURTBIJEENKOMST IN APPINGEDAM

13 februari 2023

SP TRAPT CAMPAGNE AF OP STRAAT, MET BUURTBIJEENKOMST IN APPINGEDAM

Foto: SP

Vrijdag 10 februari 2023SP TRAPT CAMPAGNE AF OP STRAAT, MET BUURTBIJEENKOMST IN APPINGEDAM

De SP trapt volgende week zaterdag haar statenverkiezingscampagnevanzelfsprekend af op de straat. Dit doen ze met een buurtbijeenkomst inAppingedam. Daar gaat de partij onder een partytent met warme chocolademelkin gesprek met bewoners over acties voor rechtvaardige behandeling bij schade en versterking en een betaalbare energierekening.

Bewoners kunnen tijdens de bijeenkomst protestbuttons en -posters maken, dichter Inge Zwerver zal twee van haar gedichten voordragen en Agnes Bakker, lijsttrekker namens de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen, zal een korte toespraak geven. De bijeenkomst is een eerste in een serie van buurtbijeenkomsten die de socialisten organiseren in aanloop naar de verkiezingen en daarna.

Lijsttrekker Agnes Bakker: “Wij gaan het hele jaar door de buurten in onzedorpen en steden in. In deze campagne doen we daar nog een extra schepje bovenop. We gaan in gesprek met mensen die we de afgelopen jaren in acties bijeen brachten. Omdat wij schoon genoeg hebben van de afbraak door Haagse en provinciale praatjesmakers. Omdat wij weten dat waar de macht dreigt te vermorzelen, we samen met Groningse bondgenoten op moeten staan. Daar gebruiken we deze campagne voor”.Tijdens de tour langs buurten in verschillende dorpen gaat de SP in gesprekmet inwoners over acties die zij voerden en aan het voeren zijn. Bewoners die actievoerden met de SP zijn daarbij betrokken en worden door Bakkergeïnterviewd over hun acties. Bakker: “Dit zijn de mensen die in Groningenknokken voor hun rechten. Wij zullen ze daarbij onvoorwaardelijk blijvensteunen. In de Staten en op straat. Of het nou verkiezingen zijn of niet.”Tijdens de bijeenkomst in Appingedam zal o.a. Kim Velleman, huurder enactievoerder, aanwezig zijn en natuurlijk ons tweede kamerlid SandraBeckerman.

Reactie toevoegen

U bent hier