h

Ga mee naar Prinsjesdagprotest 17 September in Den Haag

19 augustus 2023

Ga mee naar Prinsjesdagprotest 17 September in Den Haag

Foto: SP

Donderdag 17 augustus ging de afdeling op pad in Delfzijl om mensen op te roepen de terughaalactie te steunen en mee te gaan naar Den Haag. Er zijn gratis bussen vanuit Delfzijl.

Supermarkten als Albert Heijn en Jumbo maken woekerwinsten door de prijzen onnodig te verhogen. Dat geld is van ons en daarom heeft de SP voorstellen gemaakt om dat geld terug te halen. Dit doen we door de winsten terug te pakken via belasten van de winsten en door onnodige prijsverhogingen te stoppen. Zo kunnen we de kosten verlagen en rekenen we af met de grote graaiers.
Veel mensen zijn het hiermee eens: 85% van de mensen vindt dat supermarktbedrijven zoals Ahold en Jumbo hun winsten moeten inzetten om de prijzen van boodschappen te verlagen, in plaats van de winsten uit te keren aan de aandeelhouders. Slechts 6% van de mensen vindt dat het kabinet genoeg doet om de hoge prijzen van boodschappen aan te pakken. En ruim de helft maakt zich zorgen of ze straks nog rond kunnen komen (bron: peil.nl).
Nederland kan zoveel beter als we opkomen voor onszelf en elkaar. Om onze voorstellen kracht bij te zetten organiseert de SP het prinsjesdagprotest in Den Haag. Opgeven voor de gratis bus vanuit Delfzijl kan hier
https://kostenomlaag.sp.nl/prinsjesdagprotest of via een mail naar
Eemsdelta@sp.nl. Mogelijk stopt de bus ook nog in andere plaatsen bij genoeg aanmeldingen. Heeft u hulp nodig om naar de opstap plek te komen dan kunt u ons ook mailen.

Reactie toevoegen

U bent hier