h

Gedupeerde batch 1588 confronteren Vijlbrief

19 november 2023

Gedupeerde batch 1588 confronteren Vijlbrief

Foto: SP

Een groep gedupeerden uit Batch 1588 heeft zaterdag in Delfzijl Staatssecretaris Vijlbrief hun schrijnende verhalen aangeboden. De inwoners hebben veel problemen met de versterking en hebben bovendien gemiddeld €40.000 eigen geld moeten investeren. Tijdens de actie hebben ze borden vast die lijken op die van een bekende loterij. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman steunt de bewoners en is ook aanwezig. 

Gedupeerde Bianca de Vries: “Als gedupeerde Groninger lijkt het nog steeds alsof je meespeelt in een loterij. Sommigen krijgen wel waar ze recht op hebben, anderen niet of maar deels. Dat moet stoppen. Alle gedupeerden moeten eerlijk worden geholpen.”

Op initiatief van SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman nam de Tweede Kamer een motie aan om alle gedupeerden die eigen geld hebben moeten investeren in de versterking te compenseren. Ook diende zij een motie in specifiek voor Batch 1588. 

Beckerman: “We zien dat juist zwaar gedupeerden nu nog steeds vast blijven zitten. Dat geldt ook voor veel mensen in Batch 1588. De Tweede Kamer heeft al uitgesproken dat dit anders moet. Wat ons betreft niet de staatssecretaris dit nu regelen. Mensen kunnen niet meer wachten.” 

Bianca de Vries: “Het is goed dat we dit hebben gedaan en met elkaar van ons hebben laten horen. De staatssecretaris heeft geluisterd en gaat de motie uitvoeren.” 

Reactie toevoegen

U bent hier