h

Fenna Feenstra, uit Garrelsweer, gekozen op de tweede plek van de SP-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

4 maart 2024

Fenna Feenstra, uit Garrelsweer, gekozen op de tweede plek van de SP-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Foto: Fenna Feenstra

Op het SP-congres op 2 maart is Fenna Feenstra uit Garrelsweer gekozen op de tweede plaats van de SP-kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen 2024.

Fenna heeft ervaring in zowel de landbouw als de industrie en is momenteel docent data science aan de Hanzehogeschool in Groningen. De kandidatencommissie prijst haar scherpe analyses en gedrevenheid. Haar vermogen om diep in de cijfers te duiken, belooft misstanden aan het licht te brengen en een kritisch geluid te laten horen. Gerrie Elfrink uit Arnhem is gekozen tot lijsttrekker.

Fenna Feenstra vindt het belangrijk om kritisch te kijken naar hoe geld wordt verdiend en hoe de regels in Europa worden gemaakt. Feenstra: "In Europa regeert het geld. De mensen in Europa die de macht hebben, zijn niet de werkende klasse - gewone mensen die werken voor loon of afhankelijk zijn van een uitkering, AOW of pensioen. Het is de bezittende klasse, een kleine groep rijke aandeelhouders of mensen met veel bezit die geld verdienen aan het werk van anderen. Zij oefenen grote druk uit op de Europese politiek, zodat ze producten kunnen laten maken waar de lonen laag zijn, de werkomstandigheden het slechts zijn en er weinig regels zijn voor het milieu, om zo de winsten te verhogen. Dit gaat ten koste van ons inkomen, onze gezondheid en ons milieu. Het is bijvoorbeeld vreemd dat het giftige spul glyfosaat, dat ziektes zoals Parkinson en kanker kan veroorzaken, nog steeds mag worden gebruikt. De SP wil deze invloed van grote bedrijven beperken. Zolang deze rijke mensen de macht hebben zullen wij hun foutieve keuzes blijven benoemen, hun belangen doorprikken en de gevolgen voor gewone mensen en het milieu onthullen. We brengen betere ideeën naar voren, met plannen voor sociale vooruitgang. De SP loopt voorop met initiatieven om de marktwerking te beteugelen in onze zorg, onze energie en ons openbaar vervoer. Wij komen op voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit over de hele wereld.”

Fenna Feenstra is momenteel statenlid in Groningen en voorzitter van de SP-afdeling Eemsdelta en 't Hogeland en actief in de milieubeweging. Zij was al twee keer eerder kandidaat voor Europa.

Reactie toevoegen

U bent hier