h

Nieuws uit 2013

12 september 2013

SP doet mee aan raadsverkiezingen Appingedam


De SP gaat op 19 maart 2014 voor de eerste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Appingedam. Dat heeft de voorzitter van de afdeling, Johan Teuben, bekend gemaakt. De komende tijd gaat de partij werken aan het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Vanzelfsprekend blijven we actief bezig met onze lopende acties en acties in de toekomst.

Lees verder
11 september 2013

Basta! Nu de Ommezwaai. SP Appingedam roept op voor demonstratie 21 september


'De hoop op verandering, een ommezwaai in de politiek en in de samenleving. Ik zie het gebeuren als ik de enthousiaste reacties zie op het plan om op zaterdag 21 september, om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam samen te komen.

Lees verder
26 augustus 2013

Schade Groningse aardbevingen te langzaam afgehandeld

Volgens SP-Kamerlid Paulus Jansen duurt het veel te lang voor mensen die schade hebben geleden bij de Groningse aardbevingen deze schade vergoed krijgen. ‘We zijn een jaar verder en pas 30% van de ruim 8000 meldingen is afgehandeld. Minister Kamp moet de NAM achter de broek zitten en ze tot haast dwingen.’

Lees verder
9 augustus 2013

Openbare avond over Zorg in Bedum

Welke toekomst heeft onze gezondheidszorg? Op 16 augustus gaat SP-Kamerlid Renske Leijten hierover in debat met Jos de Blok, directeur van de 'terug naar de basis'-thuiszorgorganisatie Buurtzorg, met Esther Liefers, divisiemanager Zorg van zorgverlener De Noorderbrug en met de aanwezigen in de zaal.

De avond vindt plaats op vrijdag 16 augustus, start 20.00, zaal open 19.30, in Cultureel centrum De Meenschaar (Kapelstraat 9) in Bedum.

Lees verder
15 juli 2013

Renske Leijten start enquête onder ambulancepersoneel

SP-Kamerlid Renske Leijten start een uitgebreide enquête onder ambulancepersoneel. Leijten: ‘Ik wil graag weten hoe het gaat met de spoedzorg en het ambulancepersoneel in Nederland. Zij weten alles van de zorg, want deze mannen en vrouwen komen overal: in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bij mensen thuis.’

Lees verder
5 juli 2013

SP Appingedam geen voorstander van pijpleiding met gevaarlijke stoffen langs N33 door Appingedam en Delfzijl

De provincie Groningen heeft besloten dat er een buizenzone (50 meter breed/3 meter diep) tussen de Eemshaven en chemiepark Delfzijl worden aangelegd, naast de N33 in de nabijheid van uw woning of bedrijfspand.
De Damster SP is al geruime tijd de ontwikkelingen hierover aan het volgen. Nu de N33 tracé een serieus plan lijkt te worden, hebben wij de indruk dat mogelijke betrokken aanwonenden en ondernemers niet of minimaal geïnformeerd zijn. Wij vinden dat maximale veiligheid en minimale risico's voor mens, dier on omgeving voorop moet staan bij de keuze van het definitieve traject. Het is nog steeds niet duidelijk welke stoffen er doorheen zullen gaan. Ook zijn de gevaren en risico's ervan niet bekend en wie daarvoor verantwoordelijk is als het mis gaat. De recente aardbevingen door gaswinning lijken ons ook een belangrijke factor voor de veiligheid.Toch kiest men er voor de buizenzone door bewoond gebied bij mensen door de (achter)tuin,tussen Appingedam en Delfzijl door (langs het woonplein), aan te leggen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de maximale afstand tot de dichts bij zijnde school (Eemsdeltacollege) 1000m zal bedragen, tot het woonplein 500m, tot woningen 250m, tot bejaarden- en verpleeghuis (Damsterheerd en Solwerd) 750m, tot het zwembad 1000m.

Lees verder

Pagina's

U bent hier