h

Nieuws uit 2024

1 juli 2024

ZORGKOSTEN IN GRONINGSE INDUSTRIEGEBIEDEN FORS HOGER

Uit een onderzoek van RTL blijkt dat in Groningse gebieden nabij zware industrie, zoals Delfzijl, de zorgkosten fors hoger liggen.

Lees verder
29 april 2024

Schimmelalarm Eemsdelta

Foto: SP

Iedereen moet recht hebben op een goed en gezond huis om in te wonen. Maar helaas is dit nu te vaak niet het geval: achterstallig onderhoud wordt vaak niet aangepakt door de verhuurder. Dit leidt tot problemen zoals tocht, een hoge energierekening, ongedierte en zelfs tot ongezonde schimmel in huis. Als er niet naar huurders wordt geluisterd, dan zit de schimmel niet alleen in de huizen, maar dan zit de schimmel in het systeem. Dit gaan we aanpakken.

Lees verder
6 april 2024

Huurders Vlamovenflat maken met SP spandoeken

Foto: SP

Al tijdenlang zitten huurders van de Vlamovenflat in Delfzijl in een angstige situatie. In de flat zitten grote scheuren en om de flat staan hekken omdat er bakstenen naar beneden vallen. Huurders zijn het wachten op oplossingen zat en komen samen met de SP in actie.

Lees verder
3 april 2024

ONGELOOF IN GRONINGEN NA UITSTEL GASBESLUIT EERSTE KAMER

Foto: Sandra Beckerman / Sandra Beckerman op X

Groningse bestuurders hebben met verbazing gereageerd op het besluit van de Eerste Kamer om voorlopig niet te stemmen over het definitieve sluiten van de gasvelden in Groningen. "Dit was geen goede dag voor het vertrouwen van Groningers in de Haagse politiek", reageert commissaris van de Koning René Paas bij de NOS. "En dat geldt ook voor mijzelf."

Lees verder
3 april 2024

EU staat genetisch gemodificeerd voedsel zonder strenge controles in onze supermarkten toe

Foto: Fenna Feenstra / Facebook Fenna Feenstra

Zaterdag bezocht Fenna Feenstra de noordelijke zadenmarkt in Groningen en woonde ze een lezing bij over de zeer kwalijke lobbyactiviteiten van chemische multinationals zoals Bayer en Syngenta.

Lees verder
4 maart 2024

Fenna Feenstra, uit Garrelsweer, gekozen op de tweede plek van de SP-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Foto: Fenna Feenstra

Op het SP-congres op 2 maart is Fenna Feenstra uit Garrelsweer gekozen op de tweede plaats van de SP-kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen 2024.

Lees verder

Pagina's

U bent hier