h

Nieuws uit 2018

19 december 2018

Vertoning "De Brullende Draak" Appingedam

Foto: SP

In de ‘De Brullende Draak’ komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. In Appingedam vindt in januari een vertoning van deze film plaats.

Lees verder
3 december 2018

Eikenaar eist rechtvaardigheid

Foto: SP Provincie / SP Provincie

Vandaag is Eelco Eikenaar gekozen als onze lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen. De activist en gedeputeerde debuteert in maart als frontman van de grootste partij in de provincie. Hij voert een lijst aan met ervaren volksvertegenwoordigers en talentvolle socialisten uit de hele provincie.

Lees verder
1 december 2018

Première van ‘De Brullende Draak’

Foto: Kenny Buitendam

Vrijdag 30 november was de première van "De Brullende Draak". Gepresenteerd door de SP, een film en documentaire over de gevolgen van de gaswinning, over leven zonder vaste grond.

Lees verder
21 november 2018

Première film ‘De Brullende Draak, over leven zonder vaste grond’

Foto: SP

Vrijdag 30 november presenteert de SP een film over de gevolgen van de gaswinning. In de ‘De Brullende Draak’ komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. Op de speciale première in EM2 op het voormalig suikerunieterrein zal een panel de film bespreken.

Lees verder
14 november 2018

Het moet stoppen met het gerommel in de Groninger bodem

Foto: SP

Vandaag werd er tijdens de Statenvergadering gesproken over de zoutwinning. SP Statenlid Henk Hensen over de zoutwinning en het gerommel in onze bodem: "Tijdens de bespreking in de commissie bleek dat de gedeputeerde werkt aan een nieuwe visie op de ondergrond, die in deze periode voorbereid wordt, maar door de nieuwe Staten vastgesteld zal worden. Dan worden dus ook de keuzes gemaakt. Wel wordt nu al duidelijk wat de keuzes zijn. Waar het wat mijn fractie betreft dan vooral om gaat is dat we gaan werken aan een stopzetting van de zoutwinning.

Lees verder
11 november 2018

Dal gemeente SP 2021

Foto: Kenny Buitendam

Afgelopen vrijdag 9 november hebben we tijdens onze vergadering met elkaar gesproken over hoe de SP naar de gemeentelijke herindeling moet werken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier